Lammestek Oppskrift

  1. Mer om
Lammestek Oppskrift

Lammestek Oppskrift FasiliteterStek midt i ovnen på 125 grader. Beregn ca 2 timer, men følg med på steketermometer da steketid vil variere etter ovn og tykkelse på steken. Ta steken ut ved 65 grader, pakk inn i folie og la hvilke i minimum 20 minutter. Husk at temperaturen vil øke noen ekstra grader mens kjøttet hviler Sett langpannen midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65-70 °C er steken medium stekt, og ved 76 °C er steken gjennomstekt. Steketiden kan variere etter Normal steketid for lammestek på ca. Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpanna og hev temperaturen til Skjær løk i båter og gulrot, sellerirot og kålrot i biter. Fordel utover en langpanne, hell på buljong og legg lammesteken på toppen. Stek i ovnen i 1,5-2 timer Sett steketermometer i den tykkeste delen av lammesteken og sett formen på rist midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65 grader er lammesteken medium stekt

Stekes ved 200°C på midterste rille i 20 min eller til osten er gyllen.

Klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin

Potetene kan ev kokes dagen i forveien, fylles i formen og settes kaldt. Dryss ost over og stek som angitt dagen etter. Beregn litt lenger steketid. Tilsett innholdet fra 1 pose lammesaus i kraften.

La lammesteken hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp i skiver. Løken finhakkes og stekes i smør til den er blank og myk.

Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter. Stek i ovnen i 1,5-2 timer eller til steketermometeret viser 67-70 °C. Hvordan slipe kniv på en trygg måte Tips La steken hvile i 15-30 minutter før den skjæres opp.

Last ned også: Prom trelleborg świnoujście

Fløtegratinerte poteter: 4 Sett ovnen på 220 °C. Skrell potet og skjær i tynne skiver. Denne metoden gir dessuten fantastisk mørt og saftig kjøtt. Lammestek uten stekeovn Har du ikke stekeovn på hytta eller i båten, er mulighetene mange likevel. For å holde på varmen kan du pakke det inn i aluminiumsfolie.

Lammestek med ansjospesto

Sausen er i gryta, for den skyen du finner der er mer enn god nok som saus. Den kan siles og serveres som den er. Blir den kald mens du venter på at steika hviler er det bare å varme den litt opp i en kasserolle. La det koke inn et par minutter. Har du sukkerkulør, så bruk den, da blir sausen mørkere.

Har du lest dette? Surret benfri lammestek steketid

Det gjør ikke noe for smaken, mens ser bedre ut. Du kan gjerne spre grønnsakene utover en langpanne og skjerpe de litt under grillen i komfyren rett før servering. Og nå spør sikkert noen om poteter. Jeg har de også i leirgryta.

Siden det er enkelt. Og jeg liker enkelt.

7 oppskrifter på lammestek til påske

Foto: Stiftelsen Norsk Mat Rosmarin hele påska? Rundt Middelhavet var nok tradisjonen med å krydre med rosmarin og hvitløk helt naturlig, de vokser jo der uansett. Her oppe i nord kom nok bruken av dette etter hvert som både hvitløk og rosmarin gjorde sitt inntog i butikkene. Jeg kan huske at vi spiste påskelam hjemme i Vesterålen på 70-tallet, men krydret med rosmarin og hvitløk? Nja, da tror jeg vi tidsmessig er på 80-tallet og studietid i Oslo. Men jeg husker smaken, siden kombinasjonen av lammekjøtt, hvitløk og rosmarin sitter fast i min smakshukommelse.

Nå får vi fersk rosmarin hele året, og den dyrkes i hvert fall tså langt nord som Trøndelag.

LAMMESTEK OPPSKRIFT Relaterte emner

Krydre lammestek med salt og pepper. Brun steken i en varm stekepanne med smør, og legg den over i en langpanne eller en stor ildfast form. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av steken. Skrell gulrot og pastinakk og del i grove biter. Del poteter, hvitløk og sitron i to. Legg alt rundt steken og ha på et par kvister rosmarin. Hell på vann eller vin.

LAMMESTEK OPPSKRIFT Kommentarer:
Rapportert den Lammestek oppskrift
Tvedt fra Ålesund
Les gjerne min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Boden. jeg elsker lese om Norge skjelven.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net