Horten Moss Ferja Tider

  1. Mer om
Horten Moss Ferja Tider

Horten Moss Ferja Tider BetingelsesløsFølgende avganger gjelder for Rutetider for ferge Horten - Moss. Ferga krysser dermed Oslofjorden Selskapets fem ferger starter med de tre største, med første avgang kl 05.00 fra Moss og 05.15 fra Horten med siste avgang ved midnatt fra begge sider Fergeruten Moss – Horten er i sammen med ferjesambandet Breistein-Valestrand i Vestland, Det skal være fem ferjer i sambandet pluss en reserveferje Etterforskningen vil ta tid: – Dette er første og eneste gang vi har opplevd at et vogntog Bastø Fosen-ansatt slakter sikkerheten på de nye ferjene

Det er ingen sjøfolk i familien og valget var litt tilfeldig. Å jobbe på båt virket interessant og mulighetene er bokstavelig talt grenseløse. Jeg har reist jorden rundt som styrmann.

I dag har jeg nøyaktig syv minutter reisetid til jobben og det passer meg egentlig veldig bra. Image 1 Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg? Det betyr at jeg jobber en uke natt, en uke dag og så har jeg to uker fri. Mitt ansvar er lasting, lossing, og sjekk av redningsutstyr, brannutstyr og flåter.

Skulle noe skje med kapteinen er jeg stedfortreder. Jeg er også medisinsk ansvarlig om bord og har et utvidet førstehjelpskurs.

Riksveiferjesamband

Det heter IMO 80 og innebærer brann- og førstehjelp. Det første jeg gjør når jeg kommer om bord er å få overlevering av informasjon fra avtroppende styrmann for å få vite om det har skjedd noe spesielt.

Modell finnes på Sjørfartsmuseet. Fot: Digitalt museum.

Christian Olsen var maskinist på "Moss". Han skulle senere bli maskinist på "Bastø II" hvor han arbeidet i over 30 år, med samlet fartstid som maskinist i 45 år.

Christian ble nesten 80 år før han gikk av med pensjon. Det er nok liten tvil om at Christian elsket jobben sin. Reiseruten var i hovedsak Kristiania - Kristiansand med anløpssteder i blant annet Drøbak, Son og Moss. En rute som "Moss" hadde overtatt i 1860 og beholdt frem til 1871.

Rutetider og trafikkinformasjon Color Line

Hun ble da solgt og satt i rute mellom Szczecin - Swinemunde i Polen under nytt navn, "Kaiser". I 1875 ble hun igjen solgt til Preussen og seilte på Oder. Selv om båten var populær var den ikke spesielt lønnsom og hadde store utgifter.

Det ble sagt at hun "fløy fra fortjenesten". Starten på den moderne fergetrafikken over fjorden Som tidligere nevnt var det flere båter som gjorde stopp i Moss. Men det var ingen som gikk i fast rute på strekningen Moss - Horten. Om du skulle en tur over fjorden kunne du risikere en ekstra tur innom Drøbak, Son eller Storsand før du havnet i Horten.

Allerede i 1859 hadde apoteker Krohn, seilmakermester Johansen, boktrykker Stenberg, alle fra Horten og stortingsmann Fredrik Julius Holst i Moss, med assistanse fra verksmester Steenstrup ved Marinens Hovedverft sett på muligheten for å anskaffe et dampskip til fart over fjorden. Broch fra Horten og grosserer Johan Nyquist i Moss. Den korresponderte med jernbanen.

Samtidig hadde konsul og skipsreder, som i tillegg var ordfører i Moss, Richard Momme Peterson sett på mulighetene for å drive med fergetrafikk. Han så gode muligheter med de nye dampskipene. Peterson hadde allerede en liten flåte av skip og båter i fart. De gikk i hovedsak på ruten mellom Christiania og østfoldbyene. I 1884 leide han dampskipet "Axel" av Nerdrum i Kristiania.

Historisk sett skulle den bli den aller første faste fergen fra Moss på ruten Moss - Horten. Han stiftet med dette selskapet "Moss - Horten Dampskibsselskap". Selv om "Horten" også fartet innover fjorden, var allikevel strekningen Horten - Moss den mest lønsomme.

Da "Bastø" var ferdig bygget, ble hun straks satt på ruten Moss - Horten.

Overstyrmann australiaenred.com

Det samme året åpnet kanalen, og det ble et gjennombrudd for fergetrafikken. Peterson gjorde god butikk med sine båter. En båt som skulle oppleve å bli ombygd flere ganger, og til slutt bli omdøpt til "Beta" på sine siste dager. Som tidligere nevnt beskrev jeg skralle forhold på de første båtene. Men med over 10 år med dampskip har gått og fergene til Peterson var luksus i forhold til de tidligere båtene. Det var mer fokus på komfort. Publikum strålte og lokalavisene beskrev tilfredsheten i deres aviser.

Passasjerene kom også fra de indre strøk i Østfold. Annonse 1907 - Aftenposten Allikevel var ikke alt bare lykke og glede. Båtene hadde ikke nøyaktige avganger, de kom sjeldent av gårde når de skulle og ferden over varierte fra tur til tur og hvilken båt man var med. Stort sett krasjet det med togtidene på hver side. Fergeselskapet skyldte på at jernbanen ikke tilpasset fergene og omvendt. Senere skulle det lykkes for føreren på "Bastø", kaptein Hakon Schaad å få til en mer tilfredstillende avtale med jernbanen.

Det betød at båtene måtte seile til rett tid. Schaad kunne spøke med at han formelig måtte løpe i gatene og hanke inn passasjerene for å komme avgårde i rett tid. Dermed hadde Peterson fått til et samarbeid med jernbanen. I tillegg hadde han en fraktavtale med postverket.

Peterson satset videre på linjefart i Europa med hovedkontor i Oslo. Vi seiler videre Moss ble en "ny" skipsby fra midten av 1850-årene.

Før dette var hoved eksporten tømmer. Da med store og flotte seilskip. Med damskipene sank seilskipstrafikken og 40 år senere, i 1882 hvor det var 93 seilfartøyer, hvor 75 av dem seilte i utenriks fart, til i 1893 hvor det kun var igjen 26 seilskip.

Det var heldigvis ingen i personbilen

Moss ble en industriby med rask utvikling og mye eksport. I 1860-årene hadde Moss omtrent 40 ukentlige anløp, og allerede i 1881 passerte 2820 fartøyer gjennom kanalen. I 1892 var det registrert 5067 passeringer. Denne fergen har et rutemønster som krever at vi lader med dobbelt så høy effekt som normalt. Det er med andre ord svært store mengder strøm som skal over i batteriene på kort tid, fortsetter han.

Fergen vil lades høyspent med opptil 7,2 megawatt 7200 kW, noe som setter store krav til batteriene om bord.

Med såpass høy ladeeffekt over kort tid, utvikles det mye varme i batteriene. Det er virkelig flott at det er kommet i stand en avtale om bygging av ladestasjoner som gagner miljøet, sier Benedicte Lund MDG. Kongsberg Maritime har utviklet et autonomisystem på skip, som innebærer at styring og navigering kan gjøres automatisk, uten at noen behøver å ta i roret. De nye Bastøferjene er i gang med testing av dette systemet, og det er alltid kvalifisert personell til stede på brua. Kongsberg Maritime tilbyr i første rekke autonomisystemet til rederier som har fartøy med hyppige havneanløp.

Autonomifunksjonens mål er mer forutsigbar og tryggere seilas, samt færre uhell i havn. Det blir dessuten slutt på sommer- og vintertakst, slik at takstene er like hele året. Fordel med Autopass-brikke Du kan bruke Autopass-brikke fra hvilket som helst bompengeselskap i Norge, eller fra utenlandske tjenesteleverandører som inngår i Easygo-samarbeidet.

Fergebilletten faktureres fra det bompengeselskapet du har Autopass-avtale med. En slik avtale erstatter dagens ordning med verdikort og kontokort, opplyser adm. Det vil fortsatt være mulig å betale fergebilletten med kort eller kontanter i en manuell billettluke, slik som tidligere.

Nødetatene ble varslet klokken 08. En bil ble knust av lastebilen som veltet. Foto: Vestfold interkommunale brannvsen Hentet av ambulanse Politiet opplyser at det var en del vær på stedet og at hendelsen skjedde ute på sjøen, cirka ti minutter fra kaia i Horten. En person ble meldt skadet i ulykken.

HORTEN MOSS FERJA TIDER Relaterte emner

Fergen skal utstyres med den største batteripakken som hittil er installert på en tilsvarende ferge. Vannkjølte batterier gjør det mulig med rekordhøy ladeeffekt og reduserer batterikostnaden. Moss—Horten transporterer årlig 1,8 millioner kjøretøy og 3,7 millioner reisende over Oslofjorden. Bastø Fosen skal i første omgang elektrifisere den nye fergen som er under bygging i disse dager, og skal gå inn som en av de fem ferger som trafikkerer Moss-Horten-strekningen. Batteripakken om bord leveres av Siemens, og får en kapasitet på mer enn 4200 kWh. Den nye fergen som skal settes i rute januar 2021. Dette blir verdens største batteriferge som bygges for hel-elektrisk drift.

HORTEN MOSS FERJA TIDER Kommentarer:
Redaktør på Horten moss ferja tider
Krogstad fra Narvik
Jeg trives lese om Norge oppreist. Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Musik hören.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
booked.net