Troll Bil

 1. Mer om
Troll Bil

Troll Bil BestselgerContent [hide]

  Troll ble bygget på en modifisert Gutbrod Superiod-ramme, med en Gutbrod 700 cm³ totaktsmotor, påmontert et norskbygget karosseri av glassfiberarmert polyester Troll var et norsk bilmerke produsert av Troll Plastkarosseri og bilindustri i Lunde i Telemark mellom 1956 og 1958. Da selskapet ble avviklet var det fremstilt fire eksemplarer Troll var et forsøk på å opprette bilproduksjon i stor skala i Norge. Men etter bare to år og kun fem produserte biler gikk bedriften Troll-bilen var et av de første seriøse forsøk på å få igang en storstilt bilproduksjon i Norge. Planen var å lage en liten og lett bil med Det er mulig at deler av det første karsosseriet som ble vist frem ble benyttet ved bygging av denne bilen. I tillegg kommer et karosseri som Per

  Bygget Troll

  Resultatet er ikke mer enn en historiebok, en Troll-bil på Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Lillehammer, og en rad med tapte muligheter. Irgens, Bjerke, Kohl-Larsen og Ringdal hadde mange talenter, men det er ikke nok.

  For at verdiskaping skal skje må samfunnet rundt entreprenørene komplementere dem på ulike måter, for eksempel i form av rådgivning om finansiering, markedstilgang, design, skatteordninger, politisk påvirkning, og eksportstøtte. Registrer ny Schibsted-bruker. Viktig informasjon: Brukervilkår er oppdatert.

  Bjering, 1921 Bilen ein skulle kunne kjøpe fritt Troll-bilen 1956 frå Lunde i Telemark kom til midt under oppbygginga av landet etter krigen. I Noreg var tilgangen på nye bilar så liten at ein måtte søke om kjøpeløyve for ny bil. Ingeniør Per Kohl-Larsen kom heim etter fleire år i Afrika og fekk ideen om å lage norske bilar som ein kunne kjøpe fritt.

  Last ned også: Dokumentkontroll kurs stavanger

  Lenge var det tvil om hvor mange biler som ble bygd, men høsten 2019 fant vegmuseets Odd Jarle Løvold og Mass Haugen chassisnummeret på bilen, og kunne avklare noe av usikkerheten med at prototypen hadde hatt tre ulike chassisnumre.

  Etter fem bygde biler gikk Troll-konsernet konkurs i 1958. Harald Aspheim kjøpte det han fant av chassis, komponenter, støpeformer og dokumenter. Han hadde så vidt nok til å bygge en sjette Troll — ikke helt etter boka riktignok, blant annet hengslet han dørene i forkant.

  Troll (bil)

  Nøkkel til bil i Kanalpiren hentes i resepsjonen i Bouvet i Kanalpiren eller resepsjonen i Fjordpiren. Husk å sette ladekabelen etter bruk.

  Steen og Morten Hellum hos Møller Bil.

  TROLL BIL Relaterte emner

  Start Bilsport Bilsport Bilindustri i Norge Bilindustri i Norge Bilsport For oss som er bilentusiaster er det fint å tenke på at det faktisk finnes litt bilindustri i Norge — selv om produksjonen av Troll sluttet i 1958. Mange har hørt om den norske bilen Troll, som ble produsert mellom 1956 og 1958. Glassfiberbilen ble imidlertid aldri noen stor suksess, og det ble kun produsert fem biler før fabrikken gikk konkurs. Litt bedre gikk det med elbilen Think, som ble grunnlagt i 1991, men som gikk konkurs i 2011. Fortsatt ruller det flere Think elbiler rundt om i Norge, for ikke å snakke om Buddy, som er en populær bil i blant annet Oslo. Det ikke like mange vet, er at Norge er en relativt stor leverandør til bilindustrien verden over, og det er spesielt på Raufoss og Kongsberg det er store miljøer.

  Troll Bil
  TROLL BIL Kommentarer:
  Forfatter på Troll bil
  Thoresen fra Bergen
  Jeg nyter dele interessante nyheter stille. Siste nytt: min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Freestyle-Fußsack.
  SISTE SAKER
  Kontaktskjema
  Mo Tu We Th Fr St Su
  SISTE ARTIKLER
  • Fjernkontroll Webasto
  • Kontroll Kryssord
  • Norske Troll Bilder
  • Yale Doorman Fjernkontroll
  • Canal Digital Oneplace Fjernkontroll
  • Tv2 Matkontrollen
  • Eu Kontroll 2016
  • T91 Fjernkontroll
  • Kan Man Ha Med Mat Gjennom Sikkerhetskontrollen
  • Mosefjerner Tak Jula
  • Frittstående Pergola
  • Schapendoes Forum
  • Verdens Beste Frokostbrød
  booked.net