Teknikens Värld

  1. Mer om
Teknikens Värld

Teknikens Värld RaskTeknikens värld: teknisk förändring och ingenjörsarbete i svensk industri (Heftet) av forfatter Boel Berner. Se flere bøker fra Boel Berner Teknikens Värld: Summer tyres 2021. Vibilägare testet åtte sommerdekk i dimensionen 225/45 R17. Vis alle tester på byttdekk Teknikens Värld: Summer tyres 2020. Teknikens Värld har testet totalt 10 dekk i årets store sommerdekk-test 2020. Testen har blitt gjenomført med Bridgestone Noranza 001 · Continental IceContact 3 · Gislaved NordFrost 200 · Goodyear UltraGrip Ice Artic · Kormoran Stud 2 · Michelin X-Ice North Satsningen på elbilar kostar pengar. För att ha råd med fler eldrivna modeller planerar Mercedes att sluta bygga manuella växellådor och

Spør en forsker: Hvor skitne er elbilens batterier?

Nokian Hakkapeliitta R har lavest rullemotstand av alle, noe som kan spare drivstoff. Grepet ligger på et høyt nivå, og dekket er letthåndterlig og nøytralt å kjøre selv ved skrens. Nokian beholder grepet meget godt i snøsørpe. Spesialtilpasset Bilprodusentene designer bilmotorene for å passe til EU-syklusen, slik at de skal få best mulige tall for forbruk og CO2. Det hadde ikke vært noe problem - hvis syklusen hadde samsvart med den nordiske virkeligheten, mener Hedberg. Den er altfor akademisk.

Prøvekjøringer Teknikens värld

Våre målinger viser at vi som regel har et forbruk som ligger 20 prosent over tallene som produsentene oppgir etter å ha målt med EU-syklusen, sier Hedberg. Han viser til en forbruksmåling på Volkswagen Polo for å understreke hva han mener.

Her handler det altså om å foreta en unnamanøver, for å se hvordan bilens understell og sikkerhetssystemer reagerer. Mange husker nok hvordan det gikk med første generasjon A-Klasse fra Mercedes i 1997. Den rullet nesten rundt i testen, og fikk mye negativ oppmerksomhet etter det. Resultatet er nedslående: Bilen blir underkjent, og konklusjonen er at modellen viser «farlig oppførsel». Det skaper helseskadelig svevestøv, noe som har ført til at de store byene har innført piggdekkgebyr for å få renere luft.

Piggfrie dekk like gode på snø Valget av piggfrie dekk avhenger av føret du skal kjøre på, hvilken grad av komfort du ønsker og om du tar miljøhensyn med i beregningen eller ikke.

Mobile Gjøvik AS

Testen vår viser at piggfrie dekk ofte har den korteste bremsestrekningen på tørr vei, men at de ikke er like gode som piggdekk på isete underlag. Les også: Den store elsykkeltesten Piggfrie dekk gode på snø: Kjører du mye på snø, og ikke på is, kan piggfrie dekk være et like godt alternativ.

På snø og våt vei er ikke avstanden mellom pigg- og piggfrie dekk stor, selv om førstnevnte som regel gjør det bedre når det kommer til bremselengde og akselerasjon. Piggfrie dekk sies å være mer komfortable å kjøre med, blant annet fordi de ikke støyer like mye som piggdekk. En stor fordel med piggfrie dekk er at de er mer miljøvennlige enn piggdekk, blant annet fordi de ikke skaper like mye svevestøv på veiene.

Siden de store byene har innført piggdekkgebyr for å få renere luft, slipper man også en ekstra utgift ved å velge piggfrie fremfor piggdekk.

Teknikens värld

Kun nordiske kilder Vi bruker kun kilder fra nordiske land i denne samletesten. Det er for å sikre at testene er gjennomført under nordiske forhold, slik at resultatene gjelder for kjøreforholdene vi har i Norge.

I år bruker vi resultater fra tre nordiske testkilder.

NAFs vinterdekktest publiseres i magasinet Motor. Nytt av året er at den er gjennomført i samarbeid med svenske Vi Bilägare. Dagbladets test er også publisert i Aftonbladet og finske Tekniikan Mailma, mens Teknikens Värld har gjennomført sin helt egen vinterdekktest.

Goodyear UltraGrip Ice Arctic Goodyear

I denne samletesten har vi kun med tester publisert i 2019. Dekk gjennomgår ofte små endringer fra år til år, uten at dekket bytter navn, og uten at vi nødvendigvis vet hvilke endringer som eventuelt er gjort. Det tekniska konstruktions- och ritarbetets omvandling detaljstuderas, liksom taylorismens införande i svensk industri.

Sist utreds teknikern i politikens värld.

TEKNIKENS VÄRLD Relaterte emner

Omtale Teknikens värld: teknisk förändring och ingenjörsarbete i svensk industri Sedan 1800-talets slut har stora yrkesgrupper av ingenjörer och tekniker vuxit fram i det svenska samhället. Detta redan klassiska arbete, som Arkiv ger ut i en ny upplaga, sätter in deras viktiga men ibland osynliga arbete i ett historiskt, ekonomiskt och klassmässigt sammanhang. Boel Berner är sociolog och professor vid Linköpings universitet. I "Teknikens värld" analyserar hon teknikens drivkrafter, innehåll och konsekvenser. Olika marxistiska teorier granskas, liksom teorier om teknisk förändring och relationen mellan naturvetenskap och teknik.

TEKNIKENS VÄRLD Kommentarer:
Forfatter på Teknikens värld
Pham fra Tønsberg
jeg elsker lese om Norge gledelig. Les gjerne min andre nyheter. Jeg trives Strand Rugby.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net