Jaktcocker

 1. Mer om
Jaktcocker

Jaktcocker Stor gaveEtter noen år med jaktcocker, og enda flere år med cocker spaniel som rase generelt, så får man jo høre mye forskjellig når det kommer til Jaktcocker er jaktvarianten av cocker spaniel. Ofte kan vi høre at show cocker spaniel kalles cocker spaniel av tradisjonell type Frida Lilleberg kalle selger til jegere og prøvefolk så da bør du handle hos en annen kennel. Jaktcocker er jo en jakt hund Jaktcocker, i rasens hjemland Storbritannia Working Cocker, er ikke en egen rase men en variant av rasen Cocker Spaniel Jaktcockeren er en engelsk cocker spaniel avlet med fokus på de jaktlige egenskapene, i motsetning til den mer vanlige utstillingsvarianten

Forhåpentligvis vil hun oppsøke noen snille mennesker et sted, forteller Rita Hovind.

Hun fortsetter å beskrive hunden: Selv om Ella er en kosehund så er hun samtidig er tøff turkamerat som ikke går av veien for en fjelltur i skikkelig ruskevær. I tillegg brukes mange spaniels som ettersøkshunder under jakt på hjortevilt.

Dersom du ønsker å lese mer om dette — se siden som omhandler Spor. Enkelte spaniels brukes også som kortdrivende under jakt på rådyr og hjort. I tillegg til å støte skal en spaniel kunne finne igjen og apportere bære viltet til sin fører — uansett om viltet faller på land eller i vann.

Jakt med støtende fuglehund Siden en spaniel ikke tar stand, men støter eller skremmer opp det viltet den finner, må ikke søket være videre enn at viltet støtes innenfor haglehold. Hvis hunden peser og det ser ut som at den «smiler», er det på tide å ta grep, mener Roaldset. Hun forklarer «smilingen» med at hunden forsøker å åpne luftveiene så mye den kan. Får pesingen en annen lyd, er det også et tegn på at hunden er for varm.

Kennel Lerkerød

Det er likevel ikke alltid at det er lett å oppdage at hunden sliter. Din oppgave er nå å hjelpe hunden å bli trygg og sikker i øvelsen.

Dette gjør du ved å skape variasjon. Det er nå du bereder grunnen for å kunne kalle inn en løs- eller drivende hund i los, eller få fuglehunden til å forholde seg rolig når fuglen letter foran den. En øvelse som er fullstendig generalisert, skal hunden kunne gjennomføre over alt. Dette er likevel bare i teorien. I praksis vil selv en gjennomtrent og høyt premiert jakthund kunne falle for fristelsen og la instinktet slå igjennom overfor det innlærte, dersom provokasjonen er sterk nok.

Se dette: Øktplan

I denne fasen blir hundens evne til konsentrasjon, selvstendighet og uavhengighet satt på prøve. Derfor vil det variere både individuelt og med de ulike jakthundrasene når hunden aldersmessig er klar for å generalisere en øvelse.

Mens noen hunder er klare for sin første jakt rundt ettårsalderen, kan andre ha behov for å vente et år ekstra. Full kontroll Fordelen med å generalisere øvelsene mens hunden er ung og uten jakterfaring, er at du kan skape situasjoner hvor du har kontroll over det som skjer, og unngå at det blir for vanskelig for unghunden å gjøre ting riktig. For hunder med svært høy jaktlyst er det ekstra viktig å generalisere de øvelsene den skal kunne beherske på jakt, i kontrollerte situasjoner.

Begynn med enkle provokasjoner. Vent med viltprovokasjoner til hunden feilfritt har utført øvelsen mange ganger med enklere provokasjoner.

Du vil kanskje like: Hvite gutte sesong 4

Veldig mange som har jakt cockere slik som vi, jakter med hundene. Da jaktiveren kan variere fra hund til hund arrangeres det jaktanleggsprøver. Skal man ha hunden på jaktprøver,må man ha godkjent jaktegenskapene først.

Også apportegenskapene er viktig å få dokumentert dersom man skal stille på jaktprøver. Det arrangeres egne apportprøver,også i vann. Jakt med slike hunder i skogen er mer intens enn jakt med andre fuglehunder på store fjellvidder, fordi dette baseres på at hundene finner og støter opp fuglen.

Vurderer du å kjøpe spaniel?

Når fuglen letter,skal hunden sette seg "ro i oppflukt!! En rasetypisk jaktcocker skal være en "jaktmaskin" som har et behov for å arbeide hver dag, dvs bruke både hode, nese og bein. Med regelmessig og riktig trening er jaktcockeren en ypperlig familiehund som er rolig innendørs og et fyrvrkeri ute. Men jeg har en hund som er arbeidsvillig til tusen, så det er kanskje ikke så rart at av-knappen ikke virker i en alder av 15 uker.

Jakt cocker spaniel Working cocker spaniel

Og jeg regner ikke med at det går «straka vegen» heller. Jeg får sitere Anne Grete Preus; motorvei til paradis har ennå ingen fått, det handler ikke om hvor langt du har kommet — det handler om hvor langt du har gått. Tanker rundt lederskap, en del restriksjoner rundt å ha hunden løs samt restriksjoner rundt kos i tide og utide, er kanskje det som utfordrer meg mest Det er jo ikke de største tingene, men gir allikevel store konsekvenser for treningen.

Uansett så blir det en spennende tid framover. Og jeg har mye å lære.

JAKTCOCKER Relaterte emner

Artikkelen er over 2 år gammel Jakt Cocker Spaniel-tispa ble borte fra Høgevarde turisthytte lørdag 6. Eierne har søkt med helikopter over fjellområdene på både Sigdal og Krødsheradsiden av Norefjell, men uten resultat. Familien gjør alt for å finne igjen familiens kjæledegge. Den seks år gamle Jakt Cocker Spaniel-tispa, som lyder navnet Ella er fortsatt savnet etter en tur til Høgevarde Turisthytte lørdag. Hun er chippet og hadde skilt i halsbåndet med telefonnummer da hun forsvant. Glad hund — Hun logrer med hele kroppen når vi møte ukjente mennesker på tur, og viser tydelig at hun er glad for å møte deg, selv om du egentlig er ukjent. Vi savner henne voldsomt, og er veldig bekymret for at hun skal ligge skadet i fjellet et sted.

JAKTCOCKER Kommentarer:
Forfatter om Jaktcocker
Hussain fra Vossevangen
jeg elsker lese tegneserier daglig. Les gjerne min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Hufeisen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Toppliste Bøker 2015
 • Symptomer På Kreft
 • Tom Arild Hansen Skal Vi Danse
 • Gulating Drammen
 • Dim Sum Oslo
 • Stasjonær Gaming Pc
 • Tv2 No Jakten På Kjærligheten
 • Akustisk Gitar Beste Kjøp
 • Sas Go Includes Luggage
 • Julekaker Det Søte Liv
 • Veterinær Kvaløya
 • 5g Master
 • Cystisk Fibrose
 • Mummikopper Salg
booked.net