Hvor Ofte Skifte Vinterdekk

  1. Mer om
Hvor Ofte Skifte Vinterdekk

Hvor Ofte Skifte Vinterdekk DristigTommelfingerregelen er at du skal skifte dekk hvert fjerde-femte år, med andre ord er det på høy tid for dere å skifte. Dette har mye å si for Nye dekk forventes å ha en levetid på rundt 7-10 år hvis de er vedlikeholdt og lagret på korrekt måte. Men det anbefales likevel å få dekkene sjekket av en Ti år er maksimal brukstid Hvis dekkene ikke er skiftet ut 10 år etter produksjonsdatoen, anbefaler Michelin at du bytter dem ut med nye dekk som et Også alderen gir en pekepinn på om dekkene har gjort jobben. En tommelfingerregel er at du bør bytte dekkene etter fem års bruk. Da vil ofte gummien hardne, og Jan Ivar Engebretsen i NAF har gode råd om skifte av dekk. Du kan enkelt finne ut hvor gamle dekkene dine er

Det er det farligste føret for vinterdekk. Jo varmere det er, jo farligere er det å kjøre med vinterdekk, sier han.

Undersøkelser NAF har gjennomført viser betydelige forskjeller i veigrep og bremselengder på sommer- og vinterdekk i plussgrader. Det kan skape mange farlige situasjoner, sier Engebretsen. Mange kjører dessverre piggfrie hele året og det er jo ikke bra. Det er fordi er late eller bare skal spare penger. Det er absolutt ikke bra. De piggfrie fungerer veldig dårlig på sommeren og tilsvarende dårlig når vinteren kommer.

Gummien på piggfrie er jo ikke så glad i varmen og de slites dessuten mye om sommeren.

Og kjører du for lenge på sommerdekk, vil du også får problemer etter hvert. Det er også viktig å gå over dekkene og fjerne stein og elementer som kan ha festet seg i gummien. Vær nøye også med rengjøring av felgene.

Dette kan redusere risikoen for eksempelvis rust eller skader. Samtidig sjekker du dekkenes mønsterdybde og generelle tilstand, for eksempel skader eller rifter. Lagring av dekk Plasser ikke dekkene stående — de bør oppbevares liggende eller hengende.

Hvis de blir stående en hel sesong kan de bli kantete og dermed ubehagelige å kjøre på. Oppbevar de på et mørkt, tørt sted. Solen kan gjøre gummien hard og tørr, dekkene svakere og mer mottakelige for skader og rifter. Dekk bør aldri lagres i friluft — selv ikke om de er tildekket. Ozon er veldig skadelig for dekk, så hold dekkene langt unna noe som genererer dette, som for eksempel elektriske generatorer eller kompressorer.

I tillegg må ikke løsemidler og andre kjemikalier komme i kontakt med dekkene.

Når skal vinterdekkene på?

Det er ikke påbudt å kjøre med rene vinterdekk på kjøretøyer under 3500 kilo tillatt totalvekt, men forskriftene sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret.

For kjøretøyer over 3500 kilo tillatt totalvekt: Minimum mønsterdybde må være over ¾ av slitebanens bredde og rundt dekkets omkrets. Både motorvogn og henger må ha dekk med minst fem millimeter mønsterdybde i perioden 1.

I Nordland, Troms og Finnmark gjelder dette i perioden 15. Lettere kjøretøyer har ikke et krav til rene vinterdekk, men på tyngre biler er altså det påbudt.

Enklere billiv

LOVDATA rettslig informasjonssystem Rabattfordeler for bilforsikringskundene våre Du får ulike rabatter på utvalgte produkter hos Vianor, som for eksempel 20 prosent på dekkhotell og 5-10 prosent på ulike dekk. Du får 10 prosent rabatt på leiebil fra Hertz — i Norge, og i deler av verden. Du får gode priser hos Hurtigruta Carglass på reparasjon eller skifte av bilglass, bilrengjøring, påfyll av spylervæske m. Du får 10 prosent rabatt hos MPS Micropaint. Nemlig at «høyre forhjul» ble til «venstre bakhjul» neste sesong.

Det er en metode som kan noteres i glemmeboka, eventuelt i minneboka, ifølge Geir Laget. Da sier det seg selv at plasseringen begrenses. Med en bestemt rulleretning blir det enten foran eller bak, sier han. Dekkvask Når du har fått sommerdekkene av og satt vinterdekkene på, er det lurt å vaske sommerdekkene godt. Ikke bare fordi det da blir hyggeligere å sette dem på igjen, men fordi dekkene er skitne og kan ha rester av salt fra veiene som tærer på gummi og felg.

Last ned også: Microsoft cashback 2017

Bruk gjerne dekk- og felgrens, men sørg for å skylle av disse produktene skikkelig. Verken gummien i dekkene eller aluminiumen i felgene har godt av at kjemikaliene i disse stoffene blir liggende.

Hvordan avslutte dekkhotell etter hjulskift Vi tar her høyde for at kjøretøyet ikke har en fremtidig timeavtale, altså knappen "Bestill time" vises. Dersom den ikke vises må du først gjennomføre eller avbestille planlagt time.

Klikk meny for kjøretøyet hvit boks rett over registreringsnummeret 2. Velg "Sesongskift" 3. Se punkt C ovenfor for hjelp H. Hvordan avslutte dekkhotell uten hjulskift Vi tar her høyde for at kjøretøyet ikke har en fremtidig timeavtale, altså knappen "Bestill time" vises.

Velg "Avslutt dekkhotell uten hjulskift" 3. Bekreft at du ønsker å avslutte dekkhotellet for dette kjøretøyet Nå kan du komme innom og hente hjulene dine. Du behøver ikke å bestille time først.

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene kundene stiller oss. Se gjerne om spørsmålet ditt er skrevet her før du kontakter oss. Finner du ikke svar på spørsmålet ditt? Den enkleste metoden: Klikk "Bestill nye dekk" i menyen øverst og søk etter registreringsnummer.

Dersom kjøretøyet har eller har hatt dekkhotell hos oss vises korrekt dimensjon på både vinter- og sommerhjul i resultatene. Da velger du enkelt sommer- eller vinterdekk. Du kan også se riktig dimensjon i ditt vurderingsskjema. Logg inn, velg korrekt kjøretøy og klikk "Se vurdering". Herfra kan du lett bestille nye dekk i riktig dimensjon.

Når skal en skifte til sommerdekk og vinterdekk?

Alternativt må vite hvilken dimensjon du skal ha. Vet du ikke hvilken dimensjon du skal ha har du et par alternativer; Skal du bytte ut ett eller flere dekk som står på bilen nå kan du lese av dimensjonen på utsiden av dekket.

Bilens originale dekkdimensjoner som den ble levert med når den ble registrert som ny vil også stå oppført i vognkortet.

Vær oppmerksom på at du kan ha forskjellige dimensjoner på sommer- og vinterdekk, samt foran og bak. Når du har bestemt deg for hvilke dekk du vil ha, bestiller og betaler du dette som i en normal nettbutikk. I kassen blir du spurt om bestillingen skal knyttes til et dekkhotell, velg ja og bekreft med bilens registreringsnummer. Nå vet vi at dekkene skal settes på hjul som er lagret hos oss fra før. Når bestillingen din er ferdig behandlet og vi har montert og balansert de nye dekkene, vil du motta en oppdatering på e-post.

Her kan du lett klikke deg videre for å bestille time til dekkskift. Loven sier også at kjøretøyet skal være forsvarlig skodd etter forholdene, så derfor er fristen avhengig av føreforholdene der du skal kjøre. Når må jeg bytte til vinterdekk? Loven sier at piggdekk ikke kan monteres før 1.

HVOR OFTE SKIFTE VINTERDEKK Relaterte emner

Del denne artikkelen på e-post — Visste du at du kan få garanti på dekkene dine? Garantien får du gratis hvis du kjøper dekk fra Nokian Hakka, og gjelder uansett grunn til at dekket er ødelagt. Opprinnelig skal dekkene byttes innen første mandag etter 2. Du må selvfølgelig også se an vær og føre før du skifter. I dekksesongen er det «alle mann på dekk» på Bil i Nords avdelinger, som står klar til å legge om dekk på en profesjonell måte til nye og gamle kunder.

Hvor Ofte Skifte Vinterdekk
HVOR OFTE SKIFTE VINTERDEKK Kommentarer:
Redaktør på Hvor ofte skifte vinterdekk
Nordbø fra Arendal
jeg elsker lese tegneserier joshingly. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg trives Freestyle schwimmen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net