Folketelling 1900

  1. Mer om
Folketelling 1900

Folketelling 1900 ForårsaketSøk etter personer i folketellingen fra 1900. Du kan fylle ut ett eller flere søkekriterier Les bruksanvisningen for ytterligere informasjon. 1865-, 1900-, og 1910-tellinger er landsdekkende Folketellingene inneholder opplysninger om alle personer som bodde i Folketellingen 1900 omfatter også skipslister, som er telling p Folketellingen 1900 ble avholdt 3. desember 1900 i Norge, og landet hadde 2 239 880 personer som hjemmehørende folkemengde ved denne folketellingen desember 1900 vitnet om en befolkning i vekst som hadde fått bedre boforhold. Det var et stort kvinneoverskudd, flere var dissentere og

Alle skipslistene fra 1910 mangler.

Søking i folketellingene for årene , , og

Hva må du vite for å bruke folketellingene? For å finne opplysninger i en folketelling må du minst vite navnet på én eller flere av personene du leter etter.

Du vil kanskje like: 20 1 2 inches to cm

Hvis personen har et veldig «vanlig navn» som Ole Olsen eller Anne Hansdatter, vil du kunne få mange treff når du søker i folketellingene. Hvor finnes folketellingene? På Digitalarkivet finner du statlige folketellinger fra 1769 og fremover i tid i søkbar og skannet form.

De originale landsomfattende folketellingene blir i utgangspunktet oppbevart i Riksarkivet, men enkelte tellinger er deponert i statsarkivene. Kommunale folketellinger Enkelte kommuner avholdt egne folketellinger.

Loading

I motsetning til de statlige tellingene er de kommunale tellingene ikke sperret for innsyn i 100 år. Folketellingen oppbevares i de respektive statsarkivene og er mikrofilmet.

I Digitalarkivet er den tilgjengelig i søkbar form. Bruk i lokal- og slektshistorie Folketellinger gir et øyeblikksbilde av befolkninga, oversikt over bosteder og over personer og deres familie. Aker-tellinger på 1900-tallet Moderne tellinger etter mønster fra Kristiania ble tatt opp første gang i Aker i 1917.

Folketellingen australiaenred.com

Nye tellinger ble avholdt i 1918, 1921, 1923, 1926, 1935 og 1939. Tellingsdato var 1. De to eldste tellingene er ordnet rodevis, mens de senere er ordnet på prestegjeld, og innenfor disse ligger veiene alfabetisk. Hus som ligger i regulert strøk og har fått nummer, ligger etter stigende nummer. Hus utenfor regulert strøk ligger alfabetisk etter eiendommens navn.

Hvis deler av en vei er regulert, og andre deler ikke, vil hus med nummer ligge først. En del uregelmessigheter forekommer. Blant annet forekommer Ullevål hageby samlet sist i Vestre Aker i noen av tellingene. Klausulering Av hensyn til det alminnelige personvernet er alle kommunale folketellinger klauslert - dvs. Klausultiden er dermed utløpt for alle de kommunale folketellingene i Byarkivet.

Folketelling Stavanger byarkiv

Statlige tellinger rammes derimot av bestemmelsene i Statistikkloven av 1907 om ett hundre års klausul. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Var nogen av de anførte Personer: Døvstum?

Insane, deaf, or blind. Were any of the people listed: deaf?

Nasjonalbiblioteket

Rubrikkerne 15 og 16 utfyldes for ethvert Bosted, hvor Personer av lappisk, finsk kvænsk eller blandet Nationalitet forekommer. Registeret vil når det står ferdig omfatte et tidsløp på over 200 år, der du kan følge mennesker fra vogge til grav og fra slektsledd til slektsledd. Globalt sett vil registeret fremstå som unikt for forskere innen eksempelvis medisin, samfunnsvitenskap og lokalhistorie, og for slektsforskere vil registeret blant annet kunne tilby en tjeneste der relevante slektstre kan kobles sammen.

FOLKETELLING 1900 Relaterte emner

Avgrens søkinga til kommuner innenfor valgt fylke: Bruksanvisning Fyll ut ett eller flere av navnefeltene ovenfor. Trykk deretter på knappen for tellingsår for å starte selve søket. Ingen avkryssing i boksene utfører et søk i hele landet. Avkryssing kun i boksene for fylke utfører søk i hele fylket. Avkryssing i boksen Avgrens søkinga til kommuner innenfor hvert fylke, i tillegg til avkryssing i boksene for fylke, vi gi en detaljert kommuneoversikt hvor man må krysse av for hvilke kommuner man ønsker å søke i. Hva som er transkribert 1865-, 1900-, og 1910-tellinger er landsdekkende. Registeret vil når det står ferdig omfatte et tidsløp på over 200 år, der du kan følge mennesker fra vogge til grav og fra slektsledd til slektsledd.

Folketelling 1900
FOLKETELLING 1900 Kommentarer:
Forfatter om Folketelling 1900
Opsahl fra Trondheim
Les gjerne min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Auto-Audiophilie. jeg liker lese romaner forsettlig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net