Foccacia Lang Heving

  1. Mer om
Foccacia Lang Heving

Foccacia Lang Heving LovendeDekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve i 8-20 timer (jo lengre, desto bedre). Kle en liten langpanne med bakepapir (min form er Tilsett 2 ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving i 10–12 timer i et rom Focaccia er mer enn et brød – det er en hel familie brød. Litt som pizza eller pasta. Det har en lang historie, med opphav i antikkens Roma Kle en stor langpanne med bakepapir og hvelv deigen over i formen. Ta litt olivenolje på fingrene og trykk deigen jevnt ut i langpannen Jeg elsker en god focaccia! Luftig, smakfull og stekt akkurat passe lenge, og på høy nok varme, til at du får en sprø skorpe på toppen

Gå rett til oppskriften Det er mange måter å lage focaccia på. Slik liker jeg den best: Luftig og spenstig, med salt og sprø skorpe og en herlig smak av rause mengder olivenolje.

Akkurat slik jeg får fått den på gode italienske restauranter. Helt perfekt, spør du meg!

Focaccia er mer enn et brød — det er en hel familie brød. Litt som pizza eller pasta. Det har en lang historie, med opphav i antikkens Roma, hvor de hadde et brød som het panis focacius.

Focaccia og pesto

Det ble stekt i askene. Dette brødet ga opphav til det vi i dag kjenner som italiensk focaccia, og fransk fougasse. I Middelalderen, ble dette brødet en luksusvare i Frankrike.

Da fantes det i flere varianter, både som vanlig hveteloff og beriket med rause mengder olje. Sistnevnte ble for øvrig visstnok klassifisert som kake, og dermed fritatt for brødskatt! Brødet spilte også lenge en rolle i julefeiringen, hvor en søtet variant med appelsinblomstvann kalt fougassette var en av tretten julaftendesserter.

Også italienerne, som må sies å «eie» dette brødet i vår tid, har mange varianter, både salte og søte. Som blant annet Krem-Elin har plukket opp, da hun lagde sin populære bolle-focaccia.

Mest kjent er likevel det salte brødet, med rause mengder olivenolje og salt. Det er bedre å tilsette mel etterhvert enn å mette deigen for mye!

Rød dampet focaccia med grønnsaker og mozzarella

Mot slutten av eltetiden tilsett oliven og soltørket tomat. Dekk langpannen med et klede og la deigen heve i en time. Forvarm ovnen til 230 °C. Når deigen er ferdig hevet, pensles den med en blanding av olivenolje og vann, dryss over med litt flaksalt og dekorer med for eksempel frisk rosmarin, oliven og cherrytomat.

Focaccia og pesto

Steking Følg med på stekingen underveis, og juster etter behov. Ulike ovner krever ulik steketid. Fint med sprø skorpe, men teit med svidd topping. Spesielt svidd hvitløk gir en emmen bismak. Arancini di riso anemptytextlline Arancini di riso er gatemat som serveres over hele Sicilia.

Det er friterte baller av kokt ris som kan fylles med kjøttragu, ost, sopp, skinke eller lignede.

Enkel, eltefri søt focaccia med kanel og epler!

Cannoli anemptytextlline Tradisjonelt bakverk fra Sicilia som er elsket av befolkningen. Sprø kjeks som er fritert og fylt med en fløyelsmyk krem laget av ricotta og melis. Sfincione anemptytextlline Sfincione er en type siciliansk pizza som er spesielt populær i Palermo og området rundt denne storbyen.

FOCCACIA LANG HEVING Relaterte emner

En liten langpanne med høy kant, ca. Lag deigen: Bland hvetemel, sukker og tørrgjær i en stor bolle. Smelt smør eller margarin i en kjele. Rør inn melk og vann. Påse at blandingen er fingervarm. Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig.

FOCCACIA LANG HEVING Kommentarer:
Rapportert den Foccacia lang heving
Hope fra Drammen
jeg elsker dele interessante nyheter lett. Siste nytt: min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er horizontale Stange.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net