Roald Dahl Heksene Film

  1. Mer om
Roald Dahl Heksene Film

Roald Dahl Heksene Film LivstidRoald Dahls The Witches, eller rett og slett The Witches, er en fantasy-komedie-film fra 2020 regissert av Robert Zemeckis og skrevet av Zemeckis, Kenya Barris og Guillermo del Toro Roald Dahls elskede historie Heksene, får nytt liv i Robert Zemeckis visuelt innovative film. En morsom og hjertevarm historie om en ung foreldreløs gutt Om FILMEN · Roald Dahls Heksene · Slippdato: 21.05.2021 · Regi: Robert Zemeckis · Utgiver: SF Studios · Originaltittel: The Witches · Aldersgrense Roald Dahls muligens litt kvinne-skeptiske barnebok «Heksene» (1983) er blitt film før. Nærmere bestemt i 1990, i regi av selveste Nicholas Heksene (engelsk: The Witches) er en barnebok fra 1983 av den britiske forfatteren Roald Dahl. Boka utkom på norsk i 1985, oversatt av Tor Edvin Dahl

Historien handler om individualitet, å akseptere og godta hvem du er.

Det er tidløst, og derfor er det mange generasjoner av lesere som liker boken, sier regissøren i et intervju med FabTV. Man kunne i utgangspunktet tenkt at dette var et eksempel på såkalt fargeblind casting, men her plasseres våre helter altså på et luksushotell hvor ingen andre enn de ansatte nederst i hierarkiet er svarte, i Sørstatene, på slutten av 60-tallet.

Anmeldelse av filmen Dahls Heksene».

Det er likevel underlig få referanser til de raserelaterte spenningene man skulle tro ville være et poeng når man har valgt denne geografiske plasseringen og tidsepoken. Fordi Titanic handlet om fæle ting som skipsforlis, tragiske dødsfall, erotisk nakenhet og en sluttscene med Jack synkende ned i det mørke havdypet, fant pappa ut at det var bedre å overtale meg til å velge en annen film.

Du vil kanskje like: Her filmweb

En film som var mer passende for en tiåring, og som ikke kunne gi meg langvarige mareritt som pappa hjerteskjærende fryktet Titanic ville gi. Valget falt på filmen Heksene 1990 som er basert på Roald Dahls bok med samme navn fra 1983. Boka handler om en gutt og bestemoren hans, som må ta vare på ham etter at foreldrene dør i en bilulykke.

Etter å ha dirigert Welcome to Marwen i 2018, Robert Zemeckis Han har sin neste film klar, Heksene av Roald Dahl, et fantasyeventyr basert på den populære romanen av Roald Dahl og med en hel rollebesetning av luksus.

Trailer of The Witches (Roald Dahl), den nye filmen av Robert Zemeckis

Anne Hathaway legger seg flat etter «Heksene»-kritikkstorm: Jeg er så lei meg Se hva vi fant.. Ikke alle setter pris på den nye tolkningen av «Heksene»-karakteren.

Barn, derimot, kanskje ikke de med ekstra følsomme sinn tåler godt å høre om makabre ting fordi de ikke forstår rekkevidden hvis det hadde hendt i virkelighetens verden. Dahls eventyrinnpakkede skrekk er et middel til å hanskes med det onde, skumle og forferdelige. Overdrivelsene skaper skrekkblandet fryd, overdrivelser som i filmen uttrykkes godt ved at Storheksas armer blir stadig lengre idet hun skal fange musene, kvinneansiktenes smil vrenges til umenneskelige grimaser og metamorfosen fra menneske til pelskledd mus skjer lynraskt.

Har du lest dette? Fluid film biltema

Dahls skildring av at det finnes hekser som vil barn til livs, speiler reelle møter med autoritære voksne som herser og herjer med barn. Historien er full av de burleske ideene som Dahl var et oppkomme av, og er i utgangspunktet ganske skummel.

Anmeldelse av filmen Dahls Heksene». (DN+) DN

Jeg mener, vi snakker om skurker som hater barn, og som kan dukke opp over alt og når som helst. Man skulle derfor i utgangspunktet tro at regissøren Robert Zemeckis var riktig mann for oppdraget, glad som han er i gadgets, tegneserieaktig action og spesialeffekter.

Vi får ikke gjort noe før myndighetene åpner opp, det er vanskelig, om ikke umulig å slippe filmer før Oslo og Viken åpner.

ROALD DAHL HEKSENE FILM Relaterte emner

Helten er svart, bestemor likeså. Regissør Robert Zemeckis og medmanusforfatter Kenya Barris må ha følt at bestemorens innsikt som voodoo-prestinne — slik vi kan møte den i afrikansk-karibisk kultur også i USA — erstatter erfaringene til bokens norske bestemor. Nå vel, det gjøres ikke mye ut av voodoo-trylleriet, bare nok til at vi forstår at hun forstår seg på en åndelig verden. Octavia Spencer spiller bestemor med kløkt og varme. Bestemor Octavia Spencer er full av omsorg for barnebarnet sitt etter at gutten er blitt forvandlet til en mus. Et lite vellykket påfunn er en rammefortelling der gutten som voksen viser en visuelt kjedelig lysbildeserie for å formidle til nye barn at hekser finnes.

Roald Dahl Heksene Film
ROALD DAHL HEKSENE FILM Kommentarer:
Redaktør på Roald dahl heksene film
Hanssen fra Arendal
Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Motocross. Jeg nyter dele interessante nyheter nøyaktig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net