Bestemors Fiskegrateng

 1. Mer om
Bestemors Fiskegrateng

Bestemors Fiskegrateng Ingen forpliktelserContent [hide]

  Bestemors fiskegrateng slik Lars Barmen vil ha den. Her får du den kjente kokken Lars Barmens oppskrift på den tradisjonsrike retten Skjær fisken i biter (ikke for store). Varm stekeovn til 230 grader. Rør sammen flytende margarin og hvetemel og spe med melk I min bestemors 90 år gamle oppskriftsbok, fant jeg oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng. Guttene mine elsker fiskegrateng så denne måtte Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Det er også en fin måte å få barn til å spise mer fisk Fra gammelt av var fiskegrateng en rett man lagde for å få brukt opp fiskerester fra gårdagens middag. En fiskegrateng med masse fisk og egg gir kroppen mange

  Bramat tester fiskegrateng

  Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk, makaroni og finhakket dill. Fyll fiskegratengen i en godt smurt form.

  La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn.

  Les også: Sylterull av ribbe

  Så kutter du fisken i terninger, som du har kokt ferdig på forhånd. Rester etter fiskemiddagen egner seg ypperlig. Bland den inn i sausen sammen med litt revet muskat, og gjerne litt purreløk som også har fått koke litt på forhånd. Strøkavring Fremgangsmåte Du begynner med å lage en hvit saus av mel, smør og melk.

  Så koker du makaroni på vanlig måte. TIPS: Fiskegratengen kan gjerne fryses ned i porsjonsstørrelser, så lag en stor porsjon og du har lettvint middag til travlere dager.

  Hvor mye fisk er det egentlig i fiskegrateng?

  Vi anbefales å spise 300-400 gram fisk i uka. Det er ikke dermed sagt at det ikke er sunt å spise fiskegrateng, selv de som inneholder lite fisk kan være et greit middagsalternativ hvis du serverer med grønnsaker ved siden av.

  Men skal du få i deg nok fisk er det lurt å spise annen fisk i tillegg til fiskegrateng.

  Med sprø konsistens, sprek ingefær og frisk syre gir salaten balanse til måltidet. I OL håper jeg likevel fiskegrateng-grenen kun vil bestå av kun grateng, blottet for tilbehør!

  BESTEMORS FISKEGRATENG Relaterte emner

  En luftig, bløt og saftig grateng med sprø skorpe er nok den retten jeg kan klare å spise mest av. Enten den er laget med pølser eller fisk, stiller jeg gladelig på startstreken den dagen gratengspising blir en OL-gren. Hjemme lager vi oftest den tradisjonelle gratengvarianten, siden det er den barna verdsetter høyest. Men jeg har lært meg et knep — jeg deler formen i to, og lurer inn noen biter med syltet jalapeño på den «voksne» siden. Den sterke, syrlige chilipepperen tilfører en ekstra dimensjon av smak, hete og snert, og gratengen blir med ett mer spennende. I utgangspunktet er denne gratengen en ganske så mektig rett, med hvit saus og pasta som hovedbestanddeler. Det gjør den friske og sterke smaken fra de militærgrønne jalapeñoene ekstra kjærkommen.

  BESTEMORS FISKEGRATENG Kommentarer:
  Forfatter på Bestemors fiskegrateng
  Vangen fra Tønsberg
  Se over min andre nyheter. En av mine hobbyer er Hula Hooping. Jeg nyter lese om Norge sjalu.
  SISTE SAKER
  Kontaktskjema
  Mo Tu We Th Fr St Su
  SISTE ARTIKLER
  • Rov Måke Kryssord
  • Mobilabonnement Uten Data
  • Henge Bilder På Gipsvegg
  • North Joggevogn
  • Rhymezone
  • Flaggermus Halloween
  • Hegnar
  • Oppussingsobjekt Til Salgs
  • Scandic I Borås
  • Regnskap Excel Mal Gratis
  • Rosenkål Koketid
  • Toll På Klær
  booked.net