Lysdammen Gjerdrum

  1. Mer om
Lysdammen Gjerdrum

Lysdammen Gjerdrum ØnsketPublisert av: Gjerdrum Turlag Mulighet for parkering både i Kniplia (Ulvedalsvegen) og Lysdammen (Almenningsvegen Veibeskrivelse til Lysdammen (Gjerdrum) med offentlig transport. Følgende transittlinjer har ruter som passerer nær Lysdammen likes · 4 talking about this · 1980 were here Resultater Sk adresser. Veibeskrivelse Start Gule Sider Navigasjon Kollektivtrafikk Om sommeren kan du bade ved Lysdammen, eller ta turen langs skogsbilveger eller stier gjennom skogen, til fots eller på sykkel

Gjerdrum 3xGames Triatlon treningskonkurranse

Rutebeskrivelse Tråkk på sykkel videre, fra Lysdammen,oppover grusveien transportetappe, som det kalles Følg "hovedveien" helt til den slutter.

Følg stien, over elven ca. Kommer du til en gapahuk, har du syklet for langt. Du ser det er merket en Blåløype der.

Program Gjerdrum kulturuker by spirekreativ

Stien går slakt nedover i fire kilometer i meget flott terreng. Stiene er ypperlige og overkommerlig for de fleste. Turen ender på Solberg hvor du har mange alternativer hjem, blant annet traseen til Raumerittet over Ringdalskoja. Setervanger Det eksisterer fremdeles en del gamle setervanger i Gjerdrum.

Denne seterdriften var knyttet til bruksretten på den enkelte gård, men det var ofte flere gårder som hadde felles seter. Seterdrifta opphørte på slutten av 1800- tallet, og den siste setra som var i drift, var Kogstadvangen.

Det er i alt 30 gamle setervanger, og de har navn etter hvilken gård som hadde seter der, selv om det finnes enkelte unntak. Busterudvangen er ett av unntakene, og denne setra skal visstnok Olstadgårdene ha benyttet.

Gjerdrum Wikipedia

Enkelte gårder hadde to setrer, en seter nær bygda og en lenger opp i åsen. Et annet trekk som er gjennomgående, er at gårdene vest i bygda ikke hadde seter i allmenninga. De hadde derimot egen skog som i de fleste tilfeller strakk seg fra gården og opp til allmenningsgrensa. Denne skogen var fra gammelt av inngjerdet, og ble brukt som beite til den enkelte gård.

Næringsliv Det bakkete landskapet har tidligere mange steder vært en hindring for en rasjonell drift i jordbruket, men terrenget er etter 1950-årene planert for maskinell drift.

Omkring 80 prosent av jordbruksarealet er åker og hage, og det aller meste nyttes til korndyrking. Korndyrking og melkeproduksjon er de viktigste driftsformene. Mesteparten av skogarealet er statsallmenning, og staten driver også større sagbruk. Skogavvirkningen i 2018 utgjorde 11 946 kubikkmeter; for det meste gran.

Gjerdrum Kulturuker

Du kan komme deg til Lysdammen via Buss eller Jernbane. Disse er linjene og rutene som har stopp i nærheten - Buss 400 Vil du se om det finnes en annen rute som ankommer tidligere? På solskinnsdager som denne er det alltid folksomt på Henivangen, den åpne plassen like ved demningen i vannets sydvestre ende. Fra Lysdammen er det ca fire lettgåtte kilometer hit, men det er også mulig å kjøre til Kogstadvangen bompenger og parkere bilen en kort spasertur fra vannet.

Bamse og jeg vandret videre langs Buvannet, krysset brua ved Prestfossen og fulgte stien langs Gjermåa til vi nådde Myrgruvefossen. PÅMELDING: På grunn av koronasituasjonen og smittevern er det viktig at vi har kontroll på hvem og hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding. Mulig reglene endrer seg før turstart, vi oppdaterer turbeskrivelse så snart vi har ny informasjon.

LYSDAMMEN GJERDRUM Relaterte emner

Medlemsinfo og revidert program 2021 — Gjerdrum historielag Restriksjonene vedr. Gjerdrum Historielag har nå hatt sine to første fysiske styremøter på over et halvt år. Styret har gjennomgått arbeidsplanen som ble vedtatt av det digitale årsmøtet i vinter. Vi har måttet stryke noen av postene; bl. Frammøte ved Lysdammen kl.

LYSDAMMEN GJERDRUM Kommentarer:
Forfatter på Lysdammen gjerdrum
Sæter fra Svolvær
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som ägyptisches Stockzaun. jeg liker lese tegneserier varmt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net