Hvordan Få Bort Talg

  1. Mer om
Hvordan Få Bort Talg

Hvordan Få Bort Talg RevolusjonærLegg stoffet i fryseren i minst 30 minutter slik at stearinen stivner Skrap av stearinflekk med en bordkniv Legg et kaffefilter over flekken, stryk med lav varme over flekken til stearinen smelter og suges opp av papiret Bruk gallesåpe eller miljømerket flekkfjerner for Papir fjerner stearinen Du legger duken eller plagget på strykebrettet. Så varmer du opp strykejernet

Krisehjelp for juleflekkene

Kast kjerringrådene Rødvin er kanskje en av de mest vanlige flekkene som mange sliter med å få bort. Det er egentlig ikke så vanskelig, men det er endel kjerringråd der ute som ikke fungerer så veldig bra. Salt eller hvitvin er for eksempel ikke så bra å bruke for å ta vekk rødvinsflekkene. Har du ikke strykebrett, legger du et håndkle under og bruker bordet eller gulvet.

Det siste du trenger for å fjerne stearin er et trekkpapir. Kaffe, te Vaskbare stoffer: Hvis fløte, skyll den ut med kaldt vann.

Spyl deretter med så varmt vann som tøyet tåler.

Fjerner stearin fra duken

Flekkresten fjernes med glyserol. Stoffer som tåler bleking: Flekken blekes bort ved oppvarming til over 60 ºC i en løsning av perboratholdig kokevaskemiddel. Øl Gni med lunkent vann.

Vaskbare stoffer: La flekkene ligge i en løsning av enzymholdig vaskemiddel. Melk Vaskbare stoffer: Spyl flekken. Kort tid for kulørte tekstiler og nyere flekker.

Sennep Bruk absorberende underlag.

Slik kan du fjerne flekker fra sofa og andre møbler

Vask deretter med tøyvaskemiddel og vann. Skyll flekken i kokende vann. Stearinrester kan fjernes med rødsprit.

Sug opp med tørkepapir og bruk absorberende underlag. Legg et kaffefilter eller tørkepapir mellom tekstilet og strykejernet og mellom tekstilet og underlaget. Stearinen vil suges opp i papiret. La den virke i 15 minutter.

Krisehjelp for juleflekkene

Flekker med farget stearin: Fjernes med neglelakkfjerner med aceton eller med sprit som rødsprit som er varmet i vannbad. På møbler og ubehandlet tre: Bruk kjølespray eller noe fra fryseren for å kjøle ned stearinen. Ta bort mest mulig. Restene kan du forsøke å fjerne med et strykejern. Legg kaffefilter eller tørkepapir mellom jernet og underlaget. La det virke i 15 minutter.

Last ned også: Gis bort finn no

Vask da alltid ytterst på flekken og innover for at flekken ikke skal spre seg. Tørk alltid av med en ren klut oppvridd i lunkent vann, og tørk overflødig væske med tørre håndklær. Har du brukt et sterkt rensemiddel, bør du lufte ut når du er ferdig.

Hvordan fjerne tyggis fra sofa: La tyggisen stivne. Unngå å bruke høy innstilling da dette vil føre til at voks til splatter når det blir flytende. Talgen vår inneholder litt svovel, og når dette blir utsatt for oksygen, så oksiderer det, og blir sort. Talg som er kapslet inn eller har et tynt hudlag over seg, blir som en «hvit nupp», ofte kalt whiteheads.

Talg som sitter fast i en pore, og er blitt betent med bakterier er gul — altså en kvise. Blir ikke porene «tømt» og rengjort ofte nok, så vil de utvide seg for å få plass til alt. Dette er en god løsning, men da bør du helst finne en skrape i plast. Dette er for å unngå at glasset får skader eller riper.

En vindusskraper er et godt egnet redskap her, og den beste fremgangsmåten er å forsøke å få tak med skrapen under stearinet.

HVORDAN FÅ BORT TALG Relaterte emner

Foto: Eivind Rohne 1. Hva bør «alle» ha hjemme i tilfelle uhellet er ute? Til fett er oppvaskmiddel supert, og det har jo også de aller fleste. I tillegg er et ensymholdig vaskemiddel til proteinflekker kjekt å ha. Alternativt et flekkfjerningsmiddel som kan brukes litt bredt. Hva slags flekker er de vanskeligste å få bort?

HVORDAN FÅ BORT TALG Kommentarer:
Forfatter på Hvordan få bort talg
Nordal fra Tønsberg
Jeg trives rapporterer norske nyheter til syvende og sist. Se gjennom min andre innlegg. En av mine hobbyer er Gateball.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net