Skandiamannen

  1. Mer om
Skandiamannen

Skandiamannen ForbedringStig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Krister Petersson som mistenkt for å ha skutt og drept Sveriges statsminister Olof Palme Stig Folke Wilhelm Engström, kjent som «Skandiamannen», (1934–2000) var en svensk grafiker og reklamekonsulent. juni 2020 utpekt av statsadvokat Stig Engström, også kalt «Skandiamannen», er utpekt av politiet som Olof Palmes drapsmann. Like etter at Palme ble drept I boka «Den osannolika mördaren» peker forfatteren Thomas Pettersson på Stig Engström, også kjent som Skandiamannen, som Olof Palmes Politiet mener «Skandiamannen» Stig Engstrøm sannsynligvis er mannen som drepte Olof Palme. Palmes sønn Mårten er enig

Han ga i 2018 også ut bok basert på avsløringen. Expressen har tidligere skrevet at etterforskerne alt i 1986 fattet interesse for Engström, etter tips fra sikkerhetssjefen i Skandia. Han mente Engström hadde oppført seg mistenkelig i tiden rundt drapet.

Spiller Skandiamannen Klassekampen

Skandiamannen ble imidlertid sjekket ut av saken, til tross for at han beviselig befant seg på åstedet og at signalementet hans i stor grad stemte overens med andre vitners beskrivelse av drapsmannen. I 2018 snakket Aftonbladet med Engströms tidligere kone, som fortalte at livet hans tok en tragisk vending etter Palme-drapet.

Ifølge henne drakk han mye, slet med dårlig selvbilde og ble førtidspensjonert fra Skandia. Men for noen dager siden sa sønnen Mårten Palme at han var forventningsfull foran for onsdagens kunngjøring: Jeg håper selvfølgelig på et konkluderende bevis.

Har du lest dette? Hageredskap europris

Petterssons bok ble i 2018 belønnet med Guldspaden, Sveriges høyeste utmerkelse for gravende journalistikk. Petersson forklarer at den nye etterforskningsgruppen som har sett på Palme-saken har gått gjennom materialet fra åstedsvitner fra Stockholm sentrum drapskvelden.

Det ble da klart at en person, altså Engström, hadde gitt opplysninger som ikke stemte overens med det øvrige bildet. Engström stilte opp i flere medier og fortalte at han hadde på seg knelang, mørk frakk, caps, briller, og en liten håndleddsveske kvelden Palme ble skutt.

Stig Engström («Skandiamannen») Wikipedia

Her viser Stig Engström hvordan han var kledd drapsnatten. Petersson sier samtidig at ingen av åstedsvitnene har pekt ut Engström. Om han har vært der, så har han forsvunnet før han gitt noe inntrykk på noen av vitnene, sier Petersson.

Olof Palme ble skutt og drept på Sveavägen i Stockholm sentrum 28. Engström skal ha tatt kontakt med sin arbeidsgiver, for å få et nøyaktig tidspunkt for når han stemplet ut fra Skandia-bygget.

Ingen kjente da til at han skulle ha vært på stedet. Han hadde ikke forklart seg for politiet, eller blitt kontaktet av mediene, påpeker Petersson.

Polisen har sökt igenom Skandiamannens Täbyvilla

Førstestatsadvokaten viser også til at politiet gjennomførte en rekonstruksjon med aktuelle vitner i etterkant av drapet, uten at Engström ble invitert. En måned etter drapet stilte Engström derfor opp i en reportasje for SVT, der han fortalte om sine egne bevegelser drapskvelden.

I reportasjen sier Engström at han reagerte på at politiet ikke var mer interessert i hans vitneopplysninger.

Engström sa også til SVT at det kunne ha skjedd en forveksling, fordi det signalementet som gikk ut i etterkant av drapet, kunne være av ham selv. På onsdagens pressekonferanse spilte politiet av SVT-reportasjen, der Engström reagerer på at han ikke fikk være med i politiets rekonstruksjon.

Politiet er kanskje ikke så flinke til å legge puslespill, sa Engström til SVT en måned etter at Palme ble skutt. Han har tidlegare vorte omtalt som eitt av dei første vitna på åstaden.

Peker på som Olof Palmes drapsmann: Får støtte av Palmes sønn

På drapskvelden 28. Engström døde i 2000. Gjennom årenes løp har drøyt 10.

Blant dem tilsto 29 direkte overfor politiet. I juli 1989 ble Christer Pettersson dømt for drapet, men i en høyere rettsinstans senere samme år ble han frikjent. Palme-gruppen omtaler etterforskningen som den største i Sverige og sammenligner den med drapet på John F. Daværende statsminister Olof Palme ble skutt og drept i Stockholm 28.

SKANDIAMANNEN Relaterte emner

Engström, som døydde i 2000, har i svenske medium fått namnet Skandiamannen, fordi han jobba som reklamekonsulent i det såkalla Skandia-huset som ligg nær åstaden i krysset mellom Sveavägen og Tunnelgatan sentralt i Stockholm. Han har tidlegare vorte omtalt som eitt av dei første vitna på åstaden. På drapskvelden 28. To minutt seinare vart Palme skoten og drepen rett rundt hjørnet. Engström melde seg til politiet som vitne dagen etter drapet.

Skandiamannen
SKANDIAMANNEN Kommentarer:
Rapportert den Skandiamannen
Eggen fra Stavanger
Les også min andre nyheter. En av mine hobbyer er Biathlon. Jeg nyter lese romaner grådig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net